Driekwart bedrijven wil meer in cloud investeren

© Belga
Marc Husquinet Marc Husquinet is redacteur van Data News.

Het gebruik van de cloud begint stilaan matuur te worden in Europa. Dat moet blijken uit een studie van IDC onder 300 Europese bedrijven.

Het gebruik van de cloud begint stilaan matuur te worden in Europa. Dat moet blijken uit een studie van IDC onder 300 Europese bedrijven.

Bedrijven willen vooral zakelijke problemen oplossen. 3 op de 4 bedrijven willen bijvoorbeeld hun investeringen in de cloud verhogen om zo verder aan kostenbesparingen te doen en om de bedrijfsprocessen te verbeteren. Cloud moet enerzijds toegang tot gegevens faciliteren en anderzijds de it meer flexibel maken. Zo hopen bedrijven korter op de bal te kunnen spelen en sneller nieuwe producten en diensten te lanceren.

Security blijft een aandachtspunt, maar bedrijven zijn ondertussen wel bereid om bedrijfskritische applicaties in de cloud te draaien. Bewijs is bijvoorbeeld dat 1 op de 4 bedrijven hun erp naar de cloud wil brengen. “Voor een geslaagd cloudproject is het uiterst belangrijk om meteen de business er in te betrekken en niet uitsluitend op de it-transformatie te focussen”, zegt IDC-analist Mette Ahorlu die vindt dat ceo en cfo de cio moeten bijstaan in het nemen van de beslissingen.

IDC meent overigens ook dat toekomstige cloudpartners voor bedrijven niet zozeer de leveranciers van datacenterdiensten zullen zijn, maar meer en meer bedrijven die innovatie combineren met sterke prijzen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content