Driekwart Belgische bedrijven zien het nut van big data

Meer dan drie op vier bedrijven in België en Luxemburg zeggen dat big data kan helpen om betere beslissingen te nemen. Een kwart heeft dat ook effectief ondervonden.

Meer dan drie op vier bedrijven in België en Luxemburg zeggen dat big data kan helpen om betere beslissingen te nemen. Een kwart heeft dat ook effectief ondervonden.

Dat blijkt uit een onderzoek van opslagspecialist EMC bij 181 IT-managers, IT-professionals, technische experten, data scientists en storage managers. Vorig jaar waren nog maar 40 procent van de respondenten overtuigd dat big data helpt om de juiste beslissingen te nemen.

Bij de rondvraag werd ook gepeild naar de populairste Big data tools. Daarbij duiken vooral distributed architectures (34 procent), enterprise content management (27 procent) en high performance computing (24 procent) op.

De interesse in big data is in het algemeen ook toegenomen. Maar dertig procent van de respondenten zegt geen plannen te maken rond big data technologie, vorig jaar was dat nog vijftig procent. De helft van die dertig procent zegt nog geen zicht te hebben op de return on invest, de tweede belangrijkste reden is het gebrek aan interne skills.

EMC ging ook na hoe matuur de lokale IT-markt is. Daarin geeft 78 procent aan dat datacenterautomatisatie cruciaal is in de volgende drie jaar. Een kwart van de respondenten heeft vandaag een software defined datacenter ontwikkeld en de helft heeft bedrijfskritische applicaties gevirtualiseerd. Al geeft 53 procent van de deelnemers aan dat de bedrijfscultuur verdere ontwikkelingen tegenhoudt.


Op donderdag 17 oktober organiseert Data News een Business Forum over big data. Bekijk hier het programma.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content