Driekwart Europeanen boekt reizen online

Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Ook reizen doen we anno 2013 steeds vaker via de digitale snelweg: ruim driekwart van de Europese reizigers boekt vakanties online, en bijna de helft checkt online in.

Uit een enquête van British Airways bij 2000 Europese passagiers, blijkt dat meer dan drie op vier Europeanen (76 procent) hun vakanties via internet boeken – een stijging van 60 procent in vergelijking met tien jaar geleden. Nog maar 18 procent boekt in een reisagentschap, en amper 5 procent doet dit telefonisch. In 2003 was dat nog respectievelijk 65 procent en 22 procent.

Ook online inchecken is ingeburgerd: bij de 18- tot 24-jarigen doet 51 procent het, bij de 60-plussers 38 procent. Verder maakt 25 procent gebruik van e-tickets, en reserveert 13 procent een zitje in het vliegtuig via internet. Mobiele boardingpassen zijn nog geen gemeengoed: 9 procent gebruikt die.

Gevraagd naar de innovaties van de toekomst in de luchtvaart, staat internet aan boord op de wishlist van 74 procent van de jongere passagiers. Voorts zou in toekomstige vluchten het gebruik van mobiele telefoons tijdens de vlucht toegelaten moeten worden, en zouden er digitale magazines en 3D-entertainmentsystemen raadpleegbaar moeten zijn.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content