Dries Buytaert wordt bestuurslid bij Inventive Designers

© Thomas De Boever

Het Antwerpse softwarebedrijf Inventive Designers heeft Dries Buytaert opgenomen in zijn raad van bestuur. De uitvinder van Drupal kent de topvrouw van het bedrijf al enkele jaren.

Buytaert wordt het zesde bestuurslid na Guy en Joke Dehond, Klaas Bals, Marcella Cuijpers en Jan De Schepper. “We kennen elkaar al van op de universiteit, maar nu voelt het aan als het juiste moment om Dries in te schakelen. Tien jaar geleden zou dat bijvoorbeeld geen even goede match geweest zijn.”

Buytaert is medeoprichter en CTO van het in Boston gevestigde Acquia. Maar dat geeft geen probleem voor de bestuursvergaderingen in België. “Alle vergaderingen voor 2015 zijn al ingepland en afgestemd met zijn agenda. Hij zal ze dus fysiek bijwonen.”

Inventive designers maakt software voor communicatie met klanten en telt zo’n 41 medewerkers. Het bedrijf is met 280 klanten actief in 17 landen.

Voor Buytaert is het de eerste keer dat hij zetelt in een bedrijf dat hij niet mee oprichtte of geen aandeel in heeft. “We kunnen altijd bij elkaar terecht voor advies,” zegt Buytaert. “We praten al jaren over het reilen en zeilen van onze bedrijven en de uitdagingen als bedrijfsleider. Het opnemen van een mandaat als bestuurder bij Inventive Designers is een logisch vervolg. Ik vind het fijn dat ik op die manier het bedrijf intensiever kan helpen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content