‘Dringend SLA’s nodig voor mobiele data’

Luc Blyaert was hoofdredacteur bij Data News

De mobiele operatoren moeten eindelijk werk maken van service level agreements (SLA’s) voor mobiele data. “Het is nog te veel best effort.”

De mobiele operatoren moeten eindelijk werk maken van service level agreements (SLA’s) voor mobiele data. “Het is nog te veel best effort”.

“Het wordt tijd dat de mobiele operatoren eindelijk uitpakken met SLA’s voor mobiele data. Het is al te vaak nog een zaak van best effort en goodwill.” Dat vertelde Luc Van Durme, ict service delivery manager bij Eandis, tijdens de jongste Data News ICT Summit in Vilvoorde.

Hij wijst er op dat de SLA zeker deel zal uitmaken van de volgende offerte-aanvraag (request for proposal) van Eandis. Die moet in het voorjaar van 2011 verschijnen. Eandis telt 1.500 dataterminals die gebruik maken van het 3g/gprs netwerk van Proximus.

Luc Van Durme, een actief lid van Beltug, zal één en ander ook verder aankaarten binnen deze vereniging van telecomgrootgebruikers. De vraag naar SLA’s voor mobiele data is al langer aan de orde, maar de mobiele operatoren houden angstvallig de boot af tot zolang hun 3g netwerken niet optimaal zijn.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content