Drones verboden tijdens Rock Werchter en TW Classic

© Belga Image

De gemeenteraad van Rotselaar heeft beslist om tijdens Rock Werchter en TW Classic drones te verbieden boven de festivalweide en omgeving. Het is voor het eerst dat een dergelijk verbod wordt uitgevaardigd.

Het bezit en gebruik van drones, en/of de besturingssystemen ervan, wordt verboden op de openbare weg en het openbaar domein binnen de perimeter van het festivalgebeuren en op de invalswegen Stationsstraat, Provinciebaan, Hogeweg, Varentstraat en Tremelobaan.

Het verbod geldt tijdens Rock Werchter van woensdag 24 juni tot en met maandag 29 juni en tijdens TW Classic van vrijdag 3 juli tot en met zondag 5 juli.

350 euro boete

Als de politie overtredingen vaststelt, worden de drones in beslag genomen voor de duur van het evenement en wordt een boete van 350 euro opgelegd.

Geen drones van Muse?

Drones is de titel van het jongste album van Muse, één van de headliners van Rock Werchter. Op de Amerikaanse radio zei frontman Matthew Bellamy een tijdje geleden dat ‘drones een interessant fenomeen zijn om in een liveshow te verwerken’ en dat de band dan ook wil proberen onbemande vliegtuigjes te gebruiken tijdens zijn tournee. ‘Al zullen we wel nog op veiligheidsproblemen botsen’, was hij realistisch. Op Rock Werchter zullen we de drones van Muse wellicht niet in het rond zien cirkelen vanwege de restricties.

(Belga/MI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content