Dropbox koopt Snapjoy

Guy Kindermans Guy Kindermans is freelance journalist bij Data News.

Op de hielen van de commotie rond Instagram, kondigt fotoaggregator Snapjoy aan dat het opstartbedrijf door Dropbox wordt overgenomen.

Op de hielen van de Instagram commotie, kondigt fotoaggregator Snapjoy aan dat het opstartbedrijf door Dropbox wordt overgenomen.

Anderhalf jaar na de oprichting wordt Snapjoy overgenomen door cloud-opslagspecialist Dropbox. Met Snapjoy kunnen gebruikers hun foto’s uit diensten als Facebook, Flickr, Picasa en jawel, Instagram samenbrengen.

De overname door Dropbox komt niet als een verrassing, want eerder dit jaar had Dropbox al bijkomende faciliteiten aangeboden aan zijn gebruikers met het oog op de opslag van foto’s. Zo konden ‘full size’ bestanden worden opgestuurd, en kregen gebruikers 3GB extra opslagruimte specifiek voor foto’s.

Door de overname rekent Snapjoy erop zijn diensten meteen aan meer dan 100 miljoen gebruikers te kunnen aanbieden. Momenteel aanvaardt Snapjoy geen nieuwe gebruikers meer, en meer nieuws volgt in de komende weken.

De condities van de overname zijn niet bekend, maar eerder deden geruchten de ronde dat Twitter meer dan een half miljard dollar zou hebben geboden voor Snapjoy.

De aankondiging komt op de hielen van de commotie rond Instagram, die focust op potentieel ongewenst gebruik van privé-foto’s door derden. Snapjoy speelt hier op in daar te stellen dat de foto’s bij hen ‘safe’ zijn…

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content