DSP Valley 2.0 zoekt productontwikkelaars

Guy Kindermans Guy Kindermans is freelance journalist bij Data News.

De regionale ‘DSP VAlley’ ontwikkelingscluster rond signaalverwerking en nanotech zoekt in zijn nieuwe ‘2.0’ versie ook bedrijven die producten op basis van deze hi-tech bouwstenen ontwikkelen en produceren.

Na 15 jaar activiteit rond de ontwikkeling van technologieën betreffende signaalverwerking en nano/microbouwstenen door instellingen en bedrijven in de regio Vlaanderen, Zuid Nederland en Duitsland (rond het centrum Leuven), mikt DSP Valley 2.0 op een “vernieuwde doelgroep,” aldus managing director Prof dr Peter Simkens. “De huidige 80-tal leden blijven wel de kern, maar we zoeken nu ook leden die op basis van die componenten producten ontwikkelen en verkopen, op gebieden als ‘slimme’ gezondheid, thuisomgevingen, mobiliteit en dies meer.” Zeg maar bedrijven die zich wat verder in de supply/value chain bevinden. De werking blijft wel principieel dezelfde: informatie-overdracht over technologieën naar en tussen de leden, evenals het faciliteren van samenwerkingsverbanden tussen de leden. Zelf verzorgt DSP Valley ook de banden met gelijkaardige clusters in andere landen, zoals Frankrijk, Duitsland en Groot Brittannië. Als geassocieerd lid kunnen ook bedrijven en instellingen uit andere landen deelnemen aan de open activiteiten.

Gebieden als ‘machine to machine’ (M2M) en het ‘internet of things’ zijn nu al markten waarvoor de leden bouwstenen ontwikkelen, en mocht de vraag van de leden komen, dan wil DSP Valley desgewenst ook faciliterend optreden tussen de leden met het oog op proof of concept ontwikkelingen. Ook kunnen standaarden en hun gebruik door de leden worden toegelicht. Informatieverstrekking over nakende technologiecombinaties, zoals de ARM processor en Java, is vandaag al een standaard onderdeel van het dienstenpakket, aldus Simkens. “Wij zijn een echte ontwikkelingscluster, met alle leden die met andere leden samenwerken in steeds dynamisch veranderende verbanden,” als een echt ecosysteem. Daarbij zal steeds een belangrijke rol zijn weggelegd voor KMO’s, ook in DSP Valley 2.0, als ontwikkelaar van nieuwe toestellen, eventueel voor niche markten. “Zo heeft de Australische specialist van implanteerbare hoorapparaten Cochlear al lang in onze streken een ontwikkelingscentrum, dat met 10, 15 bedrijven samenwerkt, onder meer voor hun ultra low power ontwikkelingen.”

Bij de aankondiging van DSP Valley 2.0 vandaag werd ook een nieuw logo voorgesteld, en geeft DSP Valley nog even mee dat zelf ook zijn personeelsbestand uitbreidt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content