Dubbele overname moet ESAS voorbereiden op groei van Internet of Things

. © .

IoT-installateur ESAS neemt zowel BAM Infratechniek België als Telektronika over en krijgt er zo in één klap 270 medewerkers bij. Daarmee wil het Wilrijkse bedrijf zich klaarmaken voor de golf van slimme toestellen die op ons afkomt.

U kent ESAS misschien vooral als onderaannemer voor de tv- en internetinstallaties van Telenet en Proximus, maar het Antwerpse bedrijf verlegt zijn focus steeds meer naar IoT-dienstverlening. Denk aan het plaatsen van slimme elektriciteitsmeters bij particulieren of het beheren van toestellen die verbonden zijn met het internet in opdracht van bedrijven.

Om IoT-toepassingen, smart cities en zelfrijdende auto’s mogelijk te maken, zullen de komende jaren echter ook de bestaande netwerken aangepast moeten worden en nieuwe glasvezel- en 5G-netwerken uitgerold moeten worden. In dat licht moet de overname van de Nederlandse bedrijven Teletronika en BAM Infratechniek (enkel de Belgische tak) gezien worden.

De twee bedrijven, beide gespecialiseerd in aanleg van telecommunicatienetwerken, zijn complementair aan de andere activiteiten van ESAS, zegt CEO Robert Decant: “Dit bedrijvenduo kan heel wat ervaring en expertise aan de dag leggen wat betreft ontwikkeling, engineering, aanleg, service en onderhoud van glasvezel-, coax- en kopernetwerken. De ESAS-groep zal dankzij deze stap een omzet van bijna 120 miljoen euro draaien en ziet zijn medewerkers in heel de Benelux aantikken tot 1650.”

De overnames zijn essentieel voor de toekomstplannen van ESAS, beklemtoont de CEO. “Telecommunicatienetwerken worden steeds belangrijker. Nieuwe diensten vergen almaar meer bandbreedte en er zal de komende jaren een gigantische hoeveelheid aan intelligente apparaten op de bestaande netwerken geconnecteerd worden; het zogenaamde ‘Internet of Things’. Hierop spelen wij in met een groter, nog sterker en meer gespecialiseerd team”, aldus Decant.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content