Duitse automobielvereniging test transport van noodartsen met Volocopter

Alexander Zosel op de eerste bemande vlucht van de Volocopter © .

Noodartsen in Duitsland worden binnenkort met elektrische luchttaxi’s naar de plaats van ongevallen gebracht. ADAC, de Duitse automobielclub, gaat experimenteren met de Volocopter.

In de deelstaten Beieren en Rijnland-Palts beginnen binnenkort experimenten met de Volocopters. Over een jaar worden de resultaten verwacht. Als het een succes is, kan de Volocopter op den duur de auto vervangen waarmee noodartsen nu worden vervoerd.

De ADAC was een van de eerste organisaties die helikopters inzette bij calamiteiten. Het heeft momenteel al vijftig traumaheli’s die vanaf 36 stations in het land opereren.

Singapore gaat volgend jaar ook testen met de Volocopter. Het Duitse toestel lijkt uiterlijk op een helikopter en gebruikt de technologie van een drone. Hij heeft een bereik van 30 kilometer en er is plek aan boord voor twee mensen. De luchttaxi’s zijn elektrisch aangedreven en hebben dus geen uitstoot.

Data News sprak op de laatste editie van CeBIT met één van de oprichters van Volocopter: Drone op mensenmaat als taxi van de toekomst

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content