Duitse oplichters weer actief met ‘Belgisch Internet Register’

De Belgische internetvereniging Isoc Belgium waarschuwt voor een nieuwe mailing van Duitse oplichters. Die wordt verstuurd naar bezitters van .be-domeinnamen om zich te laten opnemen in het ‘Belgisch Internet Register’. Nadien volgt een factuur van bijna 1000 euro.

Deutscher Adressdienst (DAD Gmbh) lanceert een nieuwe mailingcampagne, zo meldt Internet Society Belgium (Isoc). Het bedrijfje stuurt bezitters van .be-domeinnamen een misleidende brief waarin gevraagd wordt zich te registreren in het ‘Belgisch Internet Register’. Doen ze dat, dan volgt plots een factuur van 958 euro.

Isoc heeft het euvel weer gemeld bij Economische Zaken en Justitie (parket). Ook domeinnaambeheerder DNS.be werd op de hoogte gebracht. Die heeft een klacht ingediend bij het openbaar ministerie in Hamburg. DNS.be hoopt dat de Duitse autoriteiten het bedrijf zullen stoppen. In België loopt intussen ook een klacht van Unizo tegen DAD.

Unizo zag DAD met het ‘Belgisch Internet Register’ in de leemte springen die de oplichters van de ‘Internet Bedrijvengids’ achterlieten. Op 14 augustus werd de Internet Bedrijvengids veroordeeld door de Gentse rechtbank van koophandel tot 10.000 euro per keer dat ze nieuwe, misleidende registratieformulieren verstuurt. Volgens Unizo overtreedt het ‘Belgisch Internet Register’ net als de ‘Internet Bedrijvengids’ de Handelspraktijkenwet.

In Europa zijn er tal van initiatieven die onoplettende bedrijven geld trachten afhandig te maken. Het is onder meer opletten voor Fair Guide, Professional Directory of European City Guide.

Partner Content