Duizenden accounts van Disney+ gehackt en te koop aangeboden

Duizenden Disney+ accounts gehackt en te koop aangeboden

De eerste week van streamingdienst Disney+ is niet helemaal soepel verlopen. Dinsdag waren er bij de grote lancering al technische problemen en in de dagen erna werd bekend dat duizenden accounts zijn overgenomen door kwaadwillende hackers.

Techsite ZDNet meldt dat op verschillende internetfora accounts te koop worden aangeboden voor bedragen tussen de 3 en 11 dollar. Dat laatste bedrag is overigens een stuk hoger dan normaal gesproken wordt betaald voor een nieuwe account, die kost namelijk 7 dollar.

Disney Nederland is op de hoogte van het probleem. Volgens een woordvoerster van Disney is er geen sprake van een datalek, maar zijn de hacks een gevolg van datalekken bij andere bedrijven, waarbij inloggegevens zijn buitgemaakt. Veel mensen gebruiken voor verschillende accounts dezelfde e-mailadressen en wachtwoorden, waardoor het voor de hackers een kwestie van wachtwoorden uitproberen wordt. Het advies luidt dan ook om voor elk account een ander wachtwoord te gebruiken om het hackers moeilijker te maken.

De zegsvrouw laat weten dat Disney een standaardprocedure hanteert, waardoor een account direct wordt geblokkeerd als er verdachte activiteit wordt waargenomen. Daarna volgt de mogelijkheid het wachtwoord te veranderen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content