Duizenden klanten zonder telefoon en internet door vandalisme bij Belgacom

© IMAGEGLOBE

Door vandalisme in twee gebouwen van Belgacom zaterdagavond zitten duizenden klanten tussen Thuin in Henegouwen en Nijvel in Waals-Brabant momenteel zonder telefoon- en internetverbinding.

Duizenden klanten van Belgacom in Gozée, Montigny-le-Tilleul, Ham-sur-Heure/Nalinnes, Nijvel, Gosselies en Ransart zitten sinds zaterdagavond zonder telefoon of internetverbinding, meldt RTL-TVI. Er is ingebroken in gebouwen in Gosselies en Montignies-sur-Sambre en de daders knipten verschillende kabels door.

Volgens Belgacom-woordvoerder Jan Margot gaat het om vandalisme, want er werd niets gestolen. “Onze technici gingen ter plaatse toen het alarm afging en zijn de verbindingen momenteel aan het herstellen”, zegt hij. Kabel per kabel moet opnieuw manueel aangesloten worden, wat tijd kost.

De eerste verbindingen werden afgelopen nacht al hersteld, maar het kan nog enige tijd duren voor alles weer in orde is.

Niet alleen gezinnen werden getroffen, de Bancontact-terminals van verschillende banken zijn niet meer toegankelijk en ook de alarmsystemen zijn buiten dienst. De politie heeft de bewaking van kantoren opgedreven. (Belga/TE)

Partner Content