Durfkapitaal zakt tot niveau van voor internetzeepbel

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Het Amerikaanse durfkapitaal dat beschikbaar is voor technologiestart-ups zakt naar het niveau van begin jaren ’90.

Het Amerikaanse durfkapitaal dat beschikbaar is voor technologiestart-ups zakt naar het niveau van begin jaren ’90.

Als de huidige trend zich doorzet, zakt het Amerikaanse geïnvesteerde durfkapitaal in technologie dit jaar naar minder dan 14 miljard dollar. Dat schrijft de New York Times. De laatste keer dat dat cijfer zo laag was, was voor de periode van de internetzeepbel. Zover is het nog niet, maar in het tweede kwartaal van dit jaar werd in elk geval slechts 3,7 miljard dollar gepompt in technologiebedrijven. Een jaar eerder was dat nog 7,6 miljard dollar.

612 konden rekenen op een investering, 141 van hen voor het eerst. Vorig jaar waren dat er nog 333. Dat is het laagste niveau sinds 1994. Toch was de hoop centen voor de jongste bedrijven op de markt het voorbije kwartaal al een pak hoger dan in het eerste kwartaal: 1,5 miljard dollar tegenover 185 miljoen dollar.

Vooral de sectoren van biotechnologie en medische apparatuur haalden veel geld binnen. De softwaresector telde wel het meeste bedrijven met een investering, maar die was meestal niet zo hoog. Het lijkt er ook op dat de internetwereld en het segment van de groene it aan glans verloren hebben. Beide sectoren haalden veel minder geld op dan vorig jaar.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content