E-health blaakt van gezondheid in Brussel

Met de oprichting in Brussel van de Belgische chapter van Health 2.0 toont onze hoofdstad haar belangstelling voor de e-health-sector.

Met de oprichting in Brussel van de Belgische chapter van Health 2.0 toont onze hoofdstad haar belangstelling voor de e-health-sector.

“Het Gewest telt ongeveer dertig bedrijven die actief zijn in e-health, goed voor zo’n honderd banen. En op 161 km² zien we 8 hogescholen en universiteiten, 27 ziekenhuizen en 435 bedrijven in de wereld van de gezondheid”, aldus Azèle Mathieu, manager van lifetech.brussels, de Brusselse cluster voor life sciences beheerd door impulse.brussels, die een honderdtal leden telt.

Lifetech is een van de initiatiefnemers van Health 2.0 Brussels, met de MIC (Microsoft Innovation Centers) van Brussel en Vlaanderen, en HealthStartup. eu (organisator van evenementen in de gezondheidszorg). Deze community wil gezondheidstechnologieën promoten die gericht zijn op de patiënt. Zij organiseert diverse evenementen over de hele wereld en nu dus ook in Brussel, maar binnenkort ook elders in het land. Zo kunnen start-ups zich openstellen voor spelers van e-health over de hele wereld. Onlangs werd er een eerste evenement georganiseerd in Brussel, waarbij een honderdtal mensen kwamen luisteren naar presentaties van 7 bedrijven: FeasyMotion, Esperity, Imagilys, Intuitim, LindaCare, Talos en VR4smile.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content