E-mailbijlage viert twintigste verjaardag

Zondag 11 maart zal het twintig jaar geleden zijn dat de Amerikaanse professor Nathaniel Borenstein de allereerste bijlage toevoegde aan een e-mail.

Zondag 11 maart zal het twintig jaar geleden zijn dat de Amerikaanse professor Nathaniel Borenstein de allereerste bijlage toevoegde aan een e-mail.

Bij het herdenken van die mijlpaal in de geschiedenis van de elektronische communicatie, ziet Borenstein de toekomst somber in, schrijft The Sunday Telegraph.

De allereerste bijlage die op 11 maart 1992 bij een e-mail verstuurd werd, was een audiobestand met het nummer “Let Me Send You Email” van het Barbershop Quartet. In de jaren negentig groeide het

e-mailverkeer definitief uit zijn militaire en academische toepassingen en veroverde de wereld.

Borenstein ontwikkelde de MIME-standaard, die de structuur en codering van e-mailberichten vastlegt. “Doorheen de jaren is het e-mailverkeer trager en minder betrouwbaar geworden”, aldus computerexpert Borenstein. Volgens de krant zal de professor uit Michigan vandaag in New Jersey uitleggen dat hij daar gedeeltelijk schuld voor bekent. “Die MIME-standaard vervuilt het internetverkeer, omdat elke e-mail verzwaard wordt met 19 karakters.”

De eerste e-mail werd in 1971 verstuurd; momenteel worden naar schatting wereldwijd dagelijks drie miljard mails verzonden. Het e-mailverkeer piekte halverwege de jaren negentig en boet aan belang in door onder meer Facebook, Twitter, Skype of bedrijfsnetwerken. E-mails zijn nochtans volgens Borenstein allerminst ten dode opgeschreven. “Het belang ervan zal wel dalen. E-mailverkeer zal gebruikt worden voor ernstige communicatie, zoals handgeschreven brieven vroeger waren.”

Bron: Belga

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content