E-maildiensten houden ermee op uit vrees voor NSA

© Thinkstock

Silent Circle, een berdijf dat een e-mail-encryptiedienst aanbiedt, stopt ermee om te vermijden dat de overheid informatie over de gebruikers zou opvragen. Het is al de tweede e-maildienst die dat doet.

Eerder op de dag nam ook Lavabit dezelfde beslissing. Dat is de e-mail-encryptiedienst die rechtstreeks gelinkt wordt aan Edward Snowden, de man die gehieme informatie lekte over de elektronische spionagepraktijken van de VS.

Veiligheid niet gegarandeerd

Of er een link is tussen Silent Circle en Snowden is niet bekend. Silent Circle zegt dat zijn beslissing is ingegeven door angst dat de overheid zou eisen dat het de communicatie van zijn gebruikers vrijgeeft. Het bedrijf zegt ook dat het de veiligheid van zijn speciale e-maildienst Silent Mail niet kan garanderen.

Nog geen dagvaarding

“We zien de tekenen aan de wand en we beslisten dat het daarom beter is om Silent Mail nu te sluiten”, zegt Silent Circle op zijn blog. “We hebben nog geen dagvaardingen, bevelschriften, veiligheidsbrieven of wat dan ook gekregen van geen enkele regering, en daarom handelen we nu.” (Belga/TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content