E-ve wil Accor en Sodexo beconcurreren

Marc Husquinet Marc Husquinet is redacteur van Data News.

Terwijl Accor en Sodexo hun strategie uit de doeken deden rond de elektronische maaltijdcheque, dook daar plots een derde speler op aan de horizon.

Terwijl Accor en Sodexo – de twee zwaargewichten op de Belgische markt – hun strategie uit de doeken deden rond de elektronische maaltijdcheque, dook daar plots een derde speler op aan de horizon.

Helemaal naar de zin van minister Vincent Van Quickenborne die meer concurrentie op deze markt wil zien en zo hoopt op lagere prijzen. Of dat ook zal lukken valt nog te bezien… Het jonge bedrijf E-Ve (Electronic Voucher Emitter) meent in ieder geval dat zijn elektronische maaltijdcheque E-Kena goedkoper zal zijn voor de handelaars en de werkgevers, gemakkelijker te gebruiken én sneller.

Het bedrijf gebruikt de achterliggende technologie van het Belgische bedrijf Payfair dat bij ons reeds bekend is als de aanbieder van een concurrerend betaalsysteem voor MasterCard en Visa. Tegen het eind van het jaar zal het Payfair-systeem niet alleen beschikbaar zijn bij Colruyt – partner van het eerste uur – maar ook in het merendeel van de grote distributieketens.

Dankzij dit partnership bevestigt E-ve dat zijn systeem financieel interessanter zal zijn, aangezien de kost voor de handelaar niet berekend wordt via transactiepercentages maar uitgedrukt wordt in een vast bedrag. E-ve zocht daarenboven een open en duurzaam systeem, wat perfect past in de strategie van Payfair.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content