EASI neemt Appligen over

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Het Nijvelse ict-dienstenbedrijf EASI heeft een meerderheid …

Het Nijvelse ict-dienstenbedrijf EASI heeft een meerderheidsaandeel genomen in het Vlaams-Brabantse softwarebedrijf Appligen.

“We zijn enorm complementair”, vertelt ons Christian Castelain, managing director van EASI. Beide bedrijven zijn immers IBM-partners en mikken op eenzelfde doelgroep van middelgrote klanten. “Maar Appligen is zeer toegespitst op softwareontwikkeling op AS400 (IBM Power Systems, nvdr). Er zijn weinig spelers in België met een dergelijk hoog niveau aan competenties op dat vlak.”

Appligen heeft vooral naam gemaakt met zijn AAA Financials- en AAA Software-pakketten voor . Klanten zijn onder meer AVV, MSI-Groep, Van De Wiele, … Bovendien staat het bedrijf ook sterk op vlak van cloud computing en software-as-a-service.

De naam Appligen blijft vooralsnog bestaan en het bedrijf blijft vanuit het kantoor in Sint-Joris-Winge werken. Wel gaan beide firma’s binnenkort naar de markt met één aanbod, samengesteld uit elkaars diensten. Voorlopig gaat het nog om een meerderheidsparticipatie. Castelain zegt wel dat als aan bepaalde voorwaarden is voldaan, binnen 2 à 3 jaar een volledige overname zal volgen.

Voor EASI past de overname binnen het plan ‘EASI 2013’. “Tegen 2013 zou het bedrijf met 60 procent moeten gegroeid zijn”, zegt Castelain. Concreet betekent dat dat de firma dan een omzet van ruim 30 miljoen euro zou moeten draaien met 160 à 170 mensen. Sinds EASI in 2009 in Vlaanderen (Mechelen) een kantoor opende, haalt het ruim een vijfde van de Belgische omzet uit die regio. “Dat moet op termijn 50 tot 60 procent worden.” Daarnaast is EASI actief in Frankrijk en Luxemburg.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content