Easy-M doet Waalse overname

. © Belga

Met Abelsys krijgt Easy-m de grootste Waalse verdeler van Apple-producten in handen. Het doel is om dit jaar honderd miljoen euro omzet te draaien.

De Apple-reseller was met 9 Vlaamse, 6 Waalse en 4 Brusselse winkels al aanwezig in heel het land, maar krijgt er door de overname nu in zes Waalse steden en Brussel vestigingen bij. Daar zitten ook vier Apple Premium Resellers bij.

“De overname van Abelsys was voor easy-m een opportuniteit om aan schaalvergroting te doen, om sterker te staan tegenover de concurrentie en onze toekomstige uitdagingen te kunnen aangaan,” zegt Annick Maes, zaakvoerder van Easy-m. “Bovendien zal er een kruisbestuiving plaatsvinden, zowel op zakelijk vlak als op vlak van personeel. We kijken uit naar de samenwerking met de werknemers van Abelsys en ik ben ervan overtuigd dat we veel van elkaar zullen leren.”

De overname heeft geen gevolgen voor de tewerkstelling in de beide winkelketens. Die stijgt nu naar 256 mensen. De omzet, die vorig jaar nog op 80 miljoen euro lag, zal dit jaar naar honderd miljoen euro stijgen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content