Easy-m neemt Mac Line over

Guy Kindermans Guy Kindermans is freelance journalist bij Data News.

Na de overname van Mac Line wordt easy-m de grootste Belgische Apple Premium reseller.

Na de overname van Mac Line wordt easy-m de grootste Belgische Apple Premium reseller.

Door het faillissement van moederbedrijf eBizcuss leek de verkoop van het Belgische Mac Line slechts een kwestie van tijd te zijn. Namen van verschillende kandidaatovernemers deden de ronde, maar het werd uiteindelijk easy-m, een van oorsprong Limburgs bedrijf. Easy-m neemt de aandelen van de eigenaar van Mac Line over evenals het Belgisch handelspand uit het faillissement van eBizcuss. Concreet verwerft easy-m zo de acht vestigingen van Mac Line, evenals de winkel op de Louizalaan, die onder de naam ICLG opereerde.

Alles samen heeft easy-m nu 18 vestigingen in heel België, met een verwachte omzet van 80 miljoen euro en ongeveer 165 personeelsleden. Meteen wordt het ook de enige Apple-reseller met een nationale dekking, aldus easy-m, met de B2B handel – naast onderwijs – als belangrijk onderdeel. Allicht zal dat een belangrijke factor vormen wanneer Apple, zoals aangekondigd, met een eigen ‘store’ in België komt.

Easy-m is zelf het resultaat van een fusie, na de overname door Maes nv uit Hasselt in 2008 van grotere Leuvense Easyware. Zo werd een bedrijf gevormd dat zowel algemene kantoormaterialen als Apple producten aanbood. Mac Line zelf werd in 1990 opgericht en in 2011 overgenomen door het Franse eBizcuss, dat evenwel kort daarop in moeilijkheden geraakte en begin dit jaar in faling ging. De activiteiten van Mac Line werden daardoor evenwel niet geïmpacteerd, stelde het management.

Annick Maes, zaakvoerder van easy-m, wijst op “de schaalvergroting, wat ons sterker maakt tegenover de concurrentie, [….] met een toegevoegde waarde op het vlak van onze uitgebreide dienstverlening, expertise over de producten en natuurlijk onze eigen hersteldienst.” Voorts kan het bedrijf zich ook op “de grote Brusselse en Waalse B2B-markt.”

Partner Content