Easy-M: studenten kiezen vaker voor Apple

. © Reuters

De grootste Belgische verkoper van Apple-computers verkocht bij de start van het academiejaar twintig procent meer toestellen aan studenten. Vooral de MacBook Air gaat vlot over de toonbank.

Zo’n 6300 computers verkocht Easy-M bij de start van het academiejaar aan studenten. Goed voor zo’n acht procent van de totale verkoop en 1.200 stuks meer dan het jaar voordien. Gemiddeld geven studenten 1.250 euro uit wanneer ze hun toestel aanschaffen.

De voornaamste reden om voor Apple te kiezen is volgens Easy-M de gebruiksvriendelijkheid en het gemak om ook Microsoft Office te gebruiken. Al geeft ook het hogere prijskaartje ten opzichte van de gemiddelde laptop een zekere prestige.

Dat de verkoop in stijgende lijn zit is enerzijds niet verwonderlijk omdat veel hogescholen en universiteiten hebben ingezet op zaken als een digitale schoolomgeving en wifi op de campus. Anderzijds zorgt de komst van tablets en 2-in-1’s (tablets met toetsenbord), chromebooks en goedkope laptops er voor dat de studentenmarkt vandaag veel meer keuze heeft in termen van prijszetting en form factor ten opzichte van enkele jaren geleden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content