‘EBay overweegt verkoop van PayPal’

© .
Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

Ebay zou overwegen om de PayPal-afdeling rond mobiele betalingen in de etalage te zetten.

Het Amerikaanse bedrijf EBay overweegt om dochter PayPal van de hand te doen. Dat meldt althans de technologiesite The Information.

Twee bronnen zouden aan de website bevestigd hebben dat EBay dit zelf vertelt aan kandidaten voor de job van PayPal-ceo. Die job staat vacant sinds David Marcus in juni besloot om de deur van PayPal achter zich toe te trekken en naar Facebook over te stappen. Dat PayPal verzelfstandigd wordt is nog géén uitgemaakte zaak, maar dat de verkoop een piste is, is toch verwonderlijk. Eerder had EBay-ceo John Donahoe immers nog duidelijk aangegeven dat PayPal een integraal onderdeel is en blijft van EBay.

Donahoe deed die uitspraken nadat durfinvesteerder Carl Icahn opgeroepen had om PayPal te verkopen. Icahn staakte zijn pogingen uiteindelijk in april “omdat het toen niet het juiste moment was”. Ook sommige andere investeerders zijn de mening toegedaan dat PayPal meer groeipotentieel heeft als zelfstandig bedrijf. PayPal is sinds 2002 in handen van eBay. Het veilingbedrijf betaalde daar toen 1,5 miljard dollar voor.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content