eBay verwijdert advertentie die België verkoopt

De veilingsite eBay.be heeft gisteravond de ludieke advertentie verwijderd waarmee België te koop wordt aangeboden. Het hoogste bod stond om 17.30 uur op 10 miljoen euro.

De veilingsite eBay.be heeft gisteravond de ludieke advertentie verwijderd waarmee België te koop wordt aangeboden. Het hoogste bod stond om 17.30 uur op 10 miljoen euro.

eBay kan naar eigen zeggen niet toelaten dat er geboden wordt op iets virtueel of onrealistisch en dat kopen en verkopen op eBay moet kunnen in alle neutraliteit. Op de veilingsite kunnen belangstellenden sinds 15 september bieden op ‘Belgium, a kingdom in three parts’. De verkoper is voormalig journalist Gerrit Six. Hij gaf ons land als startwaarde 1 euro mee, maar de teller staat inmiddels na 26 biedingen op 10 miljoen euro.

De advertentie prijst België aan als een koninkrijk dat je in zijn geheel kan kopen, maar raadt dat af. De drie gewesten zijn afzonderlijk te koop, maar “pas op voor staatsschuld van 300 miljoen die nog verdeeld moet worden”, grapt de verkoper.

Gerrit Six wil met zijn advertentie de aandacht trekken. “En dat is duidelijk gelukt. Ik zit straks in alle journaals en Le Monde achtervolgt mij al een hele dag voor een interview. Mijn boodschap is dat je ons land beter niet ontbindt, want een regering vormen is makkelijker.”

“Ook het communautair opbod, waarbij clichés opgeklopt worden tot dogma’s, stoort mij”, zegt Six. “Verder is het opvallend dat heel die formatie honderd dagen na de verkiezingen eigenlijk niemand meer interesseert.”

Volgens Peter Burin van eBay is het niet de eerste keer dat België te koop wordt aangeboden. “Maar toen ging het niet eens om een Belg en was de boodschap zeker niet zo goed en grappig verpakt. Dit is niet-provocatief, subtiel en met een goede vette knipoog.”

Bron: Belga

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content