eBay vraagt wachtwoord te wijzigen na grootschalige hacking

© Reuters

De Amerikaanse veilingwebsite eBay is slachtoffer geworden van een grootschalige cyberaanval. Er zouden gegevens van ‘de meeste’ van de 145 miljoen eBay-klanten gestolen zijn – maar geen betaalgegevens.

EBay geeft toe dat hackers een aantal aanmeldingsgegevens van werknemers te pakken kregen, waardoor ze zichzelf toegang konden verlenen tot het bedrijfsnetwerk.

De aanval gebeurde tussen eind februari en begin maart, maar kwam pas onlangs aan het licht. Het gaat over een database met gebuikersnamen, versleutelde wachtwoorden, e-mailadressen, adressen, telefoonnummers en geboortedata. Er zouden gegevens van ‘de meeste’ van de 145 miljoen eBay-klanten gestolen zijn.

Financiële gegevens slaat eBay apart op, en er zijn volgens het bedrijf ook geen aanwijzingen dat het frauduleuze gebruik van accountgegevens is toegenomen.

Toch zal de veilingsite contact opnemen met zijn gebruikers en hen vragen hun wachtwoord te veranderen. Wie hetzelfde wachtwoord nog op andere sites gebruikt, wordt aangemoedigd ook daar een ander wachtwoord te kiezen. (Belga/MI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content