Eclipse haalt 3 miljoen euro op

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Het Belgische Eclipse International, gespecialiseerd in SaaS-software voor marketingautomatisering, heeft in een kapitaalronde 3 miljoen euro weten op te halen.

Het Belgische Eclipse International, gespecialiseerd in SaaS-software voor marketingautomatisering, heeft in een kapitaalronde 3 miljoen euro weten op te halen.

De Vlaamse investeringsmaatschappij GIMV treedt op als hoofdinvesteerder met 2 miljoen euro in deze ‘Series A’-investering voor Eclipse. Verder participeren het Vlaamse Innovatiefonds Vinnof en het management elk voor een half miljoen euro. Steven Coppens van de GIMV zetelt voortaan in de raad van bestuur van het bedrijf

Eclipse, met hoofdkantoor Turnhout en filialen in Nederland, Duitsland en Groot-Brittannië, biedt sinds 2006 een eigen SaaS-platformaan voor de automatisering van marketingprocessen, Luma genaamd. Met het verse geld wil het bedrijf het platform verder internationaal commercialiseren. Het bedrijf heeft momenteel al mooie referenties in huis, met onder meer Coca-Cola, Electrabel en Metro Cash&Carry.

De GIMV argumenteert de investering met de groeivoorspellingen van analisten voor de SaaS-markt en de vraag vanuit de marketingafdelingen naar meer automatisering. Volgens Eclipse zelf biedt ook de economische crisis perspectieven voor het bedrijf: “Niet alleen omdat we een kostenbesparende oplossing aanbieden, maar ook omdat juist in deze tijden van crisis persoonlijke en relevante communicatie met klanten en prospects essentieel is, wil je resultaat boeken.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content