Econocom wil dubbel zo groot worden

Als het aan Econocom ligt dan is het tegen 2017 dubbel zo groot als vandaag. Het wil mikken op ‘Mighty Middle Multinationals’.

De IT-dienstverlener stelt onder de naam Mutation zijn strategisch plan voor. Naast een verdubbeling van zijn omvang, tot 3 miljard euro per jaar, wil het bedrijf zijn rendabiliteit consolideren. Dat moet komen door een focus op ‘as a service’ met oog voor netwerken, veiligheid, cloudintegratie en applicaties.

Het bedrijf wil zowel organisch als door overnames groeien. Vorige week nog maakte het bedrijf bekend dat het de Franse sectorgenoot Osiatis, met 4.600 werknemers, overnam.

Hoewel de organisatie mikt op verticale oplossingen in retail, onderwijs en industrie, wil het zich vooral richten op de zogenaamde Mighty Middle Multinationals. Dat zijn ondernemingen van middelgrote omvang met internationale aanwezigheid maar waarvan de besluitvorming in Europa plaatsvindt.

Momenteel ziet het bedrijf Frankrijk en de Benelux als landen waar het de meeste omzet wordt geboekt. Zuid-Europa krijgt een multi-activity businessmodel, Voor Noord- en Oost-Europa moet er nog een business aanpak worden opgesteld. Tegelijk kijkt het ook naar het Amerikaanse continent voor nieuwe mogelijkheden, maar daar is nog geen plan voor bekend.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content