Econocom wil ECS inlijven

Marc Husquinet Marc Husquinet is redacteur van Data News.

It-dienstenleverancier Econocom onderhandelt over de overname van ECS.

It-dienstenleverancier Econocom onderhandelt over de overname van ECS. Als het lukt, wordt Econocom een sterke speler met 4000 medewerkers en een omzet van 1,6 miljard euro.

De ECS-groep is gespecialiseerd in het beheer en het besturen van informatiesystemen en is aanwezig in 17 landen, voornamelijk in West- en Oost-Europa. Maar er zijn ook dochterondernemingen in Marokko, de Verenigde Staten en China. De groep noteerde in 2009 een geconsolideerde omzet van 840 miljoen euro en telt meer dan 1.500 werknemers.

Econocom van zijn kant is gespecialiseerd in het beheer van de informatica- en telecominfrastructuur van ondernemingen (advies, levering, financiering, onderhoud en outsourcing). Econocom realiseerde in 2009 een omzet van 759 miljoen euro en telt zo’n 2.300 medewerker, voornamelijk op het Oude Continent.

De deal moet toelaten om een grote en sterke groep te creëren in een segment waar consolidatie troef is. “Door de teams van ECS en Econocom samen te voegen, zouden we de eerste Europese groep voor het beheer van it-infrastructuur worden die onafhankelijk is van fabrikanten en operatoren, met de ambitie om de nummer 1 te worden in mobiele diensten voor bedrijven”, verklaarde Jean-Louis Bouchard, voorzitter van de Econocom-groep.

Het bod van Econocom waardeert het dochterbedrijf van de Franse grootbank Société Générale op 210 miljoen euro. De hele transactie moet overigens wel nog gefinaliseerd worden, alvorens ze voorgelegd wordt aan de vakbonden en de bevoegde mededingingsautoriteiten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content