Econocom wint megacontract bij Airbus

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Vliegtuigbouwer Airbus, onderdeel van de EADS-groep heeft gekozen voor ict-beheerprogramma ‘Desktop on Demand’ van Econocom. Het gaat om een contract van liefst 50 miljoen euro. ‘Desktop on Demand’ is een oplossing voor het volledige beheer van het ict-materiaal van een bedrijf (bevoorrading, activabeheer, financiering, terugname en recycling). Bij Airbus komt de deal concreet neer op de financiering en vervanging van 60.000 werkstations over 3 jaar. Dat gebeurt in de drie landen waar Airbus gevestigd is: Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

Vliegtuigbouwer Airbus, onderdeel van de EADS-groep heeft gekozen voor ict-beheerprogramma ‘Desktop on Demand’ van Econocom.

Het gaat om een contract van liefst 50 miljoen euro. ‘Desktop on Demand’ is een oplossing voor het volledige beheer van het ict-materiaal van een bedrijf (bevoorrading, activabeheer, financiering, terugname en recycling). Bij Airbus komt de deal concreet neer op de financiering en vervanging van 60.000 werkstations over 3 jaar. Dat gebeurt in de drie landen waar Airbus gevestigd is: Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

Voor Airbus maakt het contract deel uit van een omvorming van de ict-afdeling, die onder meer een herziening van het lifecycle management, een aanpassing van de catalogus en een wijziging in de processen omvat. Dat past dan weer in het kostenverlagingsprogramma dat begin 2007 bij EADS werd opgestart. “Dit project is vooral interessant omdat het ons in

staat stelt onze investeringskosten (capex) om te zetten in werkingskosten (opex)”, zegt Airbus-cio Guus Dekkers in een persmededeling.

Voor Econocom is de deal uiteraard een gigantische opsteker, zo wordt er geglunderd in het persbericht. Te meer daar “sinds maart 2009 zijn meer dan 15 mensen binnen onze verschillende activiteiten en op verschillende functieniveaus druk in de weer zijn geweest om deze opdracht binnen te halen”, aldus algemeen directeur Bruno Lemaistre.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content