Econocom ziet Benelux-omzet dalen

Econocom ziet zijn totale omzet stijgen met twintig procent. Maar zonder de integratie van Osiatis geeft het in de Benelux 32 miljoen euro omzet prijs.

Econocom ziet zijn totale omzet stijgen met twintig procent. Maar zonder de integratie van Osiatis geeft het in de Benelux 32 miljoen euro omzet prijs.

Econocom haalde in het eerste kwartaal van dit jaar een omzet van 450 miljoen euro, een vijfde meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Het merendeel van die meerwaarde is te danken aan de integratie van Osiatis dat in september werd overgenomen.

Zonder die integratie liggen de cijfers wel lager en is er een omzetdaling van 3,5 procent. Voor de Benelux komt dat neer op een daling van 32 miljoen euro. Maar Econocom geeft tegelijk aan dat er niets ongewoons aan de hand is.

Zo was het eerste kwartaal van 2013 uitzonderlijk goed, waardoor een vergelijking met dit jaar uit zijn context wordt getrokken. Tegelijk heeft het bedrijf zich selectiever opgesteld bij de keuze voor nieuwe projecten en hebben de mensen van de Services-activiteiten zich de afgelopen maanden toegelegd op het integratieproces van Osiatis en de opstart van Digital Dimension. Die laatste gaat zich binnen Econocom richten op het ontwerp, toepassing en exploitatie van digital front office solutions in de cloud. Dat zijn volgens de IT-dienstenleverancier de redenen voor de omzetdaling in onze regio.

Ondanks die situatie blijft Econocom wel bij zijn doelstellingen voor 2014. Daarbij mikt het bedrijf op een jaaromzet van twee miljard euro en een courant bedrijfsresultaat van meer dan honderd miljoen euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content