Edan gered door Cegeka

Christophe Neut, Chief Commercial Officer Cegeka © Cegeka

Na enkele maanden beraadslagen is de overname van Edan door het Hasseltse Cegeka rond. Tegen 15 juli is de overname formeel klaar.

“Het samengaan met Cegeka is een belangrijke stap om ons nog sterker te profileren naar onze klanten en beter te onderscheiden van onze concurrenten. Onder de vleugels van Cegeka kunnen we onze klanten een nog breder portfolio aan ICT-diensten aanbieden en zullen we hen met onze Dynamics-expertise kunnen ondersteunen in de verschillende landen waar ze actief zijn”, zegt Cédric Van Branteghem, Director bij Edan.

Cegeka toonde in april al interesse voor de Microsoft Dynamics-specialist. Het Hasseltse IT-bedrijf biedt vandaag al ERP-diensten aan, maar vooral in Franstalig België, Nederland, Oostenrijk, Italië en Roemenië. Edan is momenteel vooral actief in België en Nederland.

“Edan Business Solutions heeft een stevige reputatie in Microsoft Dynamics op maat van specifieke branches, zoals bijvoorbeeld de voedingssector, verwerkende industrie, groothandel en distributie. Die unieke expertise gaan we nu Europees vermarkten. De consultants van Edan zullen deel uitmaken van ons internationale competentiecentrum voor ERP-diensten dat voor klanten in heel Europa strategisch advies levert en projecten uitvoert.

WCO

Cegeka betaalt geen overnameprijs voor Edan, die laatste zat immers al in een WCO2-procedure, wat neerkomt op een gerechtelijke reorganisatie door een minnelijk akkoord. Cegeka heeft daarbij een schuldherschikkingsvoorstel gedaan en daarover heeft de rechtbank van Gent zich nu positief uitgesproken.

De ongeveer 150 werknemers die Edan tewerkstelt blijven aan boord. Voor klanten is de voornaamste verandering dat ze voortaan ook diensten van Cegeka kunnen gebruiken. Wel is het de bedoeling dat de merknaam Edan op termijn verdwijnt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content