Edan partnert om internationale klanten te strikken

Samen met drie andere MS Dynamics resellers mikt Edan Business Solutions voortaan op klanten die internationaal actief zijn in de procesindustrie.

Samen met drie andere MS Dynamics resellers mikt Edan Business Solutions voortaan op klanten die internationaal actief zijn in de procesindustrie.

Het gaat niet om een fusie, elk bedrijf blijft actief in zijn land. Maar onder de naam Absolute Process Partners komt er wel een samenwerkingsverband. “Hiermee kunnen we een markt aanboren van bedrijven die meer op enterprise-niveau zitten,” zegt managing partner Cédric Van Branteghem.

Edan gaat zo in zee met Edgewater Fullscope in de VS, KCS.net in Duitsland en Sable Business Systems in Australië. De keuze voor die drie kwam er onder meer door eerdere samenwerkingen. Van Branteghem voegt daar aan toe dat er op termijn mogelijk nog partners bijkomen. De spelregel is dat het om spelers moet gaan die vandaag nationaal actief zijn en beschikken over kennis van de process sector (voeding, chemie, pharma…).

Die expertise is een is een pluspunt voor het nieuwe Absolute Process Partners. “Grote integratoren hebben vaak een heel brede kennis, maar vaak ontbreekt het hen aan experise die eigen is aan bedrijven in de processing sector,” aldus Van Branteghem.

Voor de klanten blijft elk bedrijf hoofdzakelijk op zijn eigen terrein. Edan zou daarbij bijvoorbeeld een Belgisch bedrijf kunnen strikken met vestigingen in het buitenland, waar Edgewater Fullscope dat voor Amerikaanse klanten met vestigingen buiten de landsgrenzen doet. “Iedere partner mikt in eerste instantie op zijn eigen markt. Maar door onze alliantie kunnen we voortaan wel de klok rond support geven.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content