EDF Luminus komt met slimme thermostaat voor 199 euro

© Netatmo
Luc Blyaert was hoofdredacteur bij Data News

EDF Luminus pakt uit met de slimme thermostaat van het Franse bedrijf Netatmo. De huistemperatuur kan met een smartphone op afstand gewijzigd worden.

Het energiebedrijf EDF Luminus brengt technologie in huis met de door Philippe Starck thermostaat van Netatmo. In tegenstelling tot het toestel van Nest (Google) gaat het om een draadloos wifitoestel. Nest zal onder andere door Lampiris gehanteerd worden. Electrabel maakt gebruik van Honeywell.

Netatmo heeft al ‘enkele duizenden’ klanten in onder andere Frankrijk, waar het ook door EDF wordt aangeboden. De slimme thermostaat kan gebruikt worden door smartphonegebruikers van zowel iOS, Android als Windows. Bij Nest en Honeywell is geen Windows-platform voorzien.

EDF Luminus biedt het toestel aan voor 199 euro, installatie inbegrepen. Hoeveel gebruikers hij wil aantrekken wil ceo Grégoire Dallemagne niet kwijt. De gegevens van de slimme thermostaat worden opgeslagen in de cloud van Netatmo. “Maar de data zijn wel degelijk eigendom van ons,” zegt chief commercial officer Kris Vervaet, “in tegenstelling tot Nest, die de gegevens enkel voor zich bewaart.” Volgens Vervaet was het daarover hard onderhandelen met Netatmo. Zowel Grégoire Dallemagne als Kris Vervaet zijn gewezen Belgacom-topmannen.

Voor de installatie zorgt Rami, dat ruim 250 werknemers telt. EDF Luminus nam zopas een participatie van 50% in Rami waar het al 8 jaar mee samenwerkt. Het energiebedrijf telt naar eigen zeggen 1,7 miljoen klanten in België, goed voor 20 procent marktaandeel. 90.000 klanten maken gebruik van de Comfort diensten voor kleine ingrepen van minder dan 200 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content