Een cloud in 30 minuten

Marc Husquinet Marc Husquinet is redacteur van Data News.

Steria lanceert, in partnerschap met Cisco, een flexibel ‘platform-as-a-service’-aanbod.

Steria lanceert, in partnerschap met Cisco, een flexibel ‘platform-as-a-service’-aanbod, waartoe klanten binnen de 30 minuten toegang kunnen krijgen.

Het platform om toegang te krijgen tot ict-capaciteit in de cloud wordt ‘infrastructure on demand’ gedoopt. Steria steunt daarvoor op een Unified Computing System (UCS) van Cisco, een gevirtualiseerd datacenter (met Vmware) met standaardservers (Intel), opslag en een unified fabric. Steria zelf biedt een ‘end-to-end’-dienst aan, die alle aspecten van security en ondersteuning behelst.

De orginaliteit van het aanbod zit hem in een automatische provisioning, dus zonder menselijke tussenkomst. Steria stelt bovendien dat het binnen de 30 minuten toegang kan garanderen tot gehoste ict-resources in datacenters. In de praktijk zal een klant een abonnement moeten nemen en rekenkracht en opslag kunnen bestellen volgens een vaste prijs en SLA. Maar Steria benadrukt het security-aspect.

Het aanbod zal in de komende maanden worden voorgesteld aan Steria-klanten. Het vormt het eerste deel van een bredere catalogus aan ‘on command’-diensten, die ook businessprocessen zal omvatten. Steria denkt dat z’n platform bedrijven de mogelijk kan bieden om bijvoorbeeld snel nieuwe toepassingen te ontwikkelen, of snel nieuwe diensten te testen en uit te rollen naar de gebruikers. Ook biedt het de kans te beschikken over een bijkomende test- en/of productie-omgeving.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content