Een iPhone met de ‘S’ van Speed

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Geen Steve Jobs om het toestel te onthullen, maar gisteren toonde Apple wel zijn nieuwste iPhone, de 3G S, op de Worldwide Developers Conference in San Francisco.

Geen Steve Jobs om het toestel te onthullen, maar gisteren toonde Apple wel zijn nieuwste iPhone, de 3G S, op de Worldwide Developers Conference in San Francisco.

Het was Phil Schiller, vice-president marketing van Apple, die honneurs moest waarnemen. De ‘S’ in de benaming van Apple’s jongste spruit zou voor ‘speed’ staan, ofte ‘snelheid’. Volgens het bedrijf zou deze iPhone tot 2 keer zo snel zijn als de vorige, onder meer bij het openen van applicaties en bij het binnenhalen van data. Het toestel ondersteunt 7,2-Mbps HSDPA voor hogere netwerksnelheden. Ook maakt de iPhone 3G S gebruik van de OpenGL ES 2.0-standaard voor betere 3D-beelden, onder meer in games en andere veeleisende grafische programma’s.

Andere nieuwe snufjes? Een camera van 3 megapixel in plaats van 2 megapixel, die ook filmpjes kan opnemen, spraakbesturing, een digitaal compas, (eindelijk!) mogelijkheid tot het versturen mms’jes (multimedia-sms’jes), … De nieuwe iPhone draait op de nieuwste versie van het besturingssysteem voor het toestel, iPhone OS 3.0.

In België is het toestel verkrijgbaar vanaf 26 juni. Een prijs wil Apple pas dan kwijt. In de VS kosten de twee versies (16 GB en 32 GB) 199 en 299 dollar, inclusief tweejarig abonnement. Daardoor zakt de prijs van de ‘gewone’ iPhone 3G naar 99 dollar voor de 8GB-versie. De iPhone OS 3.0 software is beschikbaar op 17 juni als gratis softwareupdate via iTunes 8.2 of hoger voor alle andere iPhone-gebruikers. iPod-touch-gebruikers kunnen de update kopen voor 7,99 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content