Een nieuwe technologietempel in Hasselt

Op de oude Philipssite in Hasselt, wordt volop gewerkt aan een nieuw pand waar zo’n 900 it-werknemers terecht kunnen. De Corda-campus mikt op start-ups maar ook op andere it-bedrijven.

De zachte winter heeft ervoor gezorgd dat de bouw snel opschiet zodat de geplande opening eind september zeker gehaald zal worden. Het Corda1 gebouw beschikt over een oppervlakte van 14.400 vierkante meter. “Op het gelijkvloers komt een service center. De vijf andere verdiepingen zijn voor ondernemingen, ” maar het kloppend hart wordt het lounge café.” vertelt Yves Marchal, algemeen directeur van Corda Campus, een onderdeel van de Limburgse investeringsmaatschappij LRM. Dat lounge café bevindt zich er net naast en komt in een groene strook te liggen. “We zullen hier ook zelf fiber aanleggen,” zegt Patrick Kestens (foto) die de internationale bruggen moet leggen voor LRM. Patrick Kestens, vader van Davy, de oprichter van start-up SparkCentral, zorgde eveneens voor het bezoek van de ADM-vereniging aan de Corda-site. Op de campus werken vandaag reeds 2.000 medewerkers, meer dan de 1.800 ontslagen werknemers bij de sluiting van Philips in Hasselt.

Stijn Bijnens, general manager van LRM wijst erop dat de regio ideaal gelegen is en heel veel ruimte biedt. LRM investeert jaarlijks zo’n 50 miljoen euro in ondernemingen. Het heeft participaties in onder andere Cegeka en SparkCentral. Elk jaar maakt de investeringsmaatschappij ook ruim 10 miljoen euro winst. Recent kreeg het nog 100 miljoen euro toegeschoven van de Vlaamse Regering. Stijn Bijnens duidt er wel dat dit een lening is én terugbetaald moet worden mét de nodige rente. Het totale vermogen van LRM dat dit jaar zijn 20 jaar bestaan viert, bedraagt daardoor 350 miljoen euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content