Eén op vier bedrijven vraagt betere cloudvoorwaarden

Pieterjan Van Leemputten

Uit de marktstudie van Beltug blijkt dat het loont om betere voorwaarden te vragen bij cloudcontracten. Tegelijk wil één op twee met zijn collaboration tools online gaan.

Uit de marktstudie van Beltug blijkt dat het loont om betere voorwaarden te vragen bij cloudcontracten. Tegelijk wil één op twee met zijn collaboration tools online gaan.

De studie, afgenomen bij 199 respondenten in de bedrijfswereld stelt vast dat 26,6 procent van de bedrijven aan zijn cloud provider vraagt voor aangepaste voorwaarden. Dat lukt in ongeveer driekwart van de gevallen. Verder leren we dat de helft van de respondenten de intentie heeft om e-mail, agenda’s en contracten in de cloud te beheren.

“In de praktijk bij onze leden stellen we vast dat heel wat bedrijven de exit-clausules in een cloud-contract heronderhandelen. Zo kan bv. een 3 maand opzegclausule die een standaardcontract voorziet onvoldoende zijn om op een realistische manier de data te recupereren van de cloud provider en te migreren naar een andere oplossing,” zegt Danielle Jacobs, General Manager bij BELTUG.

De resultaten van de studie werden voorgesteld op de VIP-avond van Beltug. Daar sprak ook BIPT-voorzitter Jack Hamande die onder meer vertelde dat het BIPT zichzelf wil verbeteren door onder meer transparanter en wendbaarder te worden. Tegelijk liet hij ook weten dat Europa, meerbepaald de Europese regulator Berec, vandaag meer oog heeft voor de zakelijke gebruikers.

Smartphones en tabletsVandaag gebruikt 44,8 procent van de respondenten zijn smartphone voor professionele doeleinden, een cijfer dat eind dit jaar op 53% zal liggen. Het gebruik van de klassieke gsm ligt nog slechts op 22,5 procent en zal dit jaar nog naar 15,9 procent dalen.

Daar tegenover staat de snel stijgende populariteit van tablets op de werkvloer. Hoewel ze later op de markt kwamen dan de smartphone, worden ze al in 15,9 procent van de gevallen gebruikt op de werkvloer, wat eind 2014 zal toenemen tot 27,6 procent.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content