Een Senseo graag

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Het was even slikken voor de it-manager van het algemeen ziekenhuis. Die hield onlangs een uitgebreide enquête bij zo’n duizend vrouwen die de voorbije maanden de kraamafdeling waren gepasseerd.

Het was even slikken voor de it-manager van het algemeen ziekenhuis. Die hield onlangs een uitgebreide enquête bij zo’n duizend vrouwen die de voorbije maanden de kraamafdeling waren gepasseerd.

De meesten komen snel weer op krachten, en hebben na het obligate bezoek van familie en vrienden nogal wat uren voor de (zieken)boeg. Echt ziek zijn de kersverse mama’s natuurlijk niet en vijf dagen duren soms lang.

Hoe kunnen we hun verblijf wat opvrolijken, nuttiger maken, opperde de it-manager? Een camera op het kleintje in de couveuse waardoor mama het altijd kan zien? Breedband in de kamer misschien? Of een flatscreen? Video-on-demand dan maar (voor mannen zou dit ongetwijfeld de killerapplicatie zijn). Niets van dat alles, want wat zetten de dames op nummer één? Een Senseo-koffiezet zou hen het meeste plezier doen… Die staat inmiddels in elke kamer van de kraamafdeling. Iedereen gelukkig.

Er kwam dus in de verste verte geen it aan te pas. De it-manager aan de grond genageld. ‘IT doesn’t matter’, of liever it-toepassingen maken niet noodzakelijk gelukkiger, zeker als je geluk op armafstand ligt. Een les in nederigheid. En betalen voor een laptop met breedband in het ziekenhuis zit er ook niet in. 1 euro per dag vroeg aan andere it-manager voor deze dienst die in samenwerking met een belangrijke laptopfabrikant werd opgezet. De it-afdeling moest de laptop achteraf niet alleen letterlijk ontsmetten, ook de restanten van kwalijke sites moesten gewist worden. Kortom, 1 euro was te veel gevraagd. Terwijl je bijna vier euro betaalt voor een pakje met 18 Senseo-pads… In het ziekenbed is een bakje troost blijkbaar zijn geld waard. ‘Sense and simplicity’, de slogan van Philips, is nog nooit zo duidelijk geweest.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content