Een tientje voor een e-reader

Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Het Duitse Txtr heeft de goedkoopste digitale boekenlezer ooit voorgesteld. De Beagle gaat amper 9,90 euro kosten.

Het Duitse Txtr heeft de goedkoopste digitale boekenlezer ooit voorgesteld. De Beagle gaat amper 9,90 euro kosten.

Txtr zet de Beagle in de markt als ‘de kleinste, de lichtste en de goedkoopste e-reader’: hij heeft een schermgrootte van 5 inch, weegt 128 gram en kost nog geen tien euro. Let wel: Txtr wil het toestel in Europa, Azië en Amerika gaan verkopen in samenwerking met lokale telecommaatschappijen, dus mogelijk hangt er wel een abonnementsbedrag aan vast.

Dat lage prijskaartje brengt als vanzelfsprekend ook enkele beperkingen met zich mee. Zo beschikt deze e-reader niet over een touchscreen, wordt er geen WiFi ondersteund, en heeft het scherm – dat gebruik maakt van elektronische inkt – een tamelijk lage resolutie van 800 bij 600 pixels.

Het toestel heeft wél Bluetooth aan boord. Dit betekent dat je er draadloos e-boeken op kunt zetten die afkomstig zijn van je smartphone of tablet. Dat kan straks via de Android-app en iOS-applicaties van Txtr, die toegang bieden tot meer dan 400.000 e-boeken, waaronder ook heel wat Nederlandstalige lectuur.

Geen geknoei met kabeltjes, dus. Ook niet om het toestel op te laden. De e-reader werkt namelijk op AAA-batterijen. Daardoor kan je, in theorie, een jaar lang lezen op één lading.

Het handzame formaat en de aantrekkelijke prijs maken van de Beagle een aardige instapper. E-readers als de Kindle van marktleider Amazon hebben weliswaar meer mogelijkheden – betere schermkwaliteit, uitgebreider boekenaanbod, internettoegang… -, maar daar tel je afhankelijk van het model ook al gauw vijf tot tien keer zoveel geld voor neer.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content