Eerbetoon Michael Jackson al bijna 700.000 bezoekers

Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

Eternalmoonwalk.com, het eerbetoon van Studio Brussel aan Michael Jackson, heeft nu al meer dan 65 terabyte aan data verzet.

Eternalmoonwalk.com, het eerbetoon van Studio Brussel aan Michael Jackson, heeft nu al meer dan 65 terabyte aan data verzet.

Muziekzender Studio Brussel pakte na de dood van popster Michael Jackson uit met een speciaal eerbetoon aan de “King of Pop”. Op de website www.eternalmoonwalk.com wordt iedereen uitgenodigd om deel te nemen aan “de langste moonwalk ooit”. Iedereen kan zijn eigen versie van de moonwalk – de typische achterwaartse danspas van Jackson – opsturen. Die video’s worden dan achter elkaar gemonteerd.

Reclamebureau De Mortierbrigade, die mee achter het concept zit, had het zondag nog over een ‘wereldwijd succes’ en een echte ’twitter-hit’. Uit cijfers van Hostbasket – het bedrijf dat de hosting van de website verzorgt – blijkt pas echt hoe groot het succes is.

Woensdagmorgen waren in totaal al meer dan 430.000 bezoekers langsgeweest: samen goed voor een totale datatrafiek van 65 terabyte. “Dat is meer dan pakweg de GarageTV- en Zita-sites van Telenet samen”, zegt Bert Van Pottelberghe van Hostbasket.

Dinsdagavond, de avond van de herdenkingsplechtigheid voor Michael Jackson in het Staples Center in Los Angles, werd een piek gemeten van 2,1 Gbit/s in de bandbreedte, toen de site op enkele uren 250 000 bezoekers te verwerken kreeg. “Ook vandaag is het nog erg druk, waardoor we tegen vanavond minstens hetzelfde aantal bezoekers zullen gehad hebben,” aldus Van Pottelberghe. Ongeveer een kwart van de bezoekers komt uit België. Vooral vanuit de Verenigde Staten wordt er heel veel doorgeklikt naar Eternalmoonwalk.com.

Voor de hosting zette Hostbasket vier krachtige servers op, die in de drie verschillende datacenters van Hostbasket werden geplaatst om een optimale spreiding te krijgen over de verschillende internetverbindingen naar zowel nationale als internationale internetproviders. Om alles in goede banen te leiden werd er samengewerkt met moederbedrijf Telenet. Naar eigen zeggen bleven de toepassingen en websites van alle 25.000 klanten van Hostbasket optimaal bereikbaar.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content