Eerste elektronische voorschriften verwacht in januari 2011

Het pilootproject Recip-e, rond de elektronische medische voorschriften, kan binnenkort van start gaan.

Het pilootproject Recip-e, rond de elektronische medische voorschriften, kan binnenkort van start gaan.

Het project Recip-e vormt de vrucht van een samenwerking tussen de verschillende actoren van de gezondheidszorg en het consortium Belgacom/Accenture. Het project, dat de steun van de regering krijgt, ging in 2001 van start met een werkgroep van de FOD Volksgezondheid. Verschillende test- en onderzoeksfasen volgden. Binnenkort kan het project van wal steken. Doelstelling is de invoering van het elektronisch voorschrift in januari 2011.

Belgacom en Accenture zullen het technische luik van het project op zich nemen. Het elektronisch voorschrift heeft volgens hen verschillende voordelen: een groter comfort voor de patiënt, winst aan doeltreffendheid, een afname van de kosten dankzij de vereenvoudiging en een kleiner risico op verkeerd lezen en vervalste voorschriften.

Elk jaar worden in ons land zowat 100 miljoen medische voorschriften verstrekt. Voor de sector is het elektronisch voorschrift noodzakelijk geworden, gezien het aantal medische consultaties en dus het aantal voorschriften de komende dertig jaar fors zal toenemen door de vergrijzing van de bevolking.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content