Eerste Ipacso security en privacy awards

* © *
Guy Kindermans Guy Kindermans is freelance journalist bij Data News.

Security en privacy innovatie in producten, bedrijven en personen werden door het Ipacso consortium voor het eerst gelauwerd.

Het Ipacso consortium, gecreëerd in het kader van het Europese Zevende Framework met het oog op opportuniteiten in de privacy en security markt, reikte onlangs zijn eerste ‘European Cybersecurity & Privacy Innovations awards’ uit.

Eerste awards

Voor ‘Innovative Cyber Security Product’ ging de award naar XLab, voor een tool dat botnet problemen op Android toestellen helpt voorkomen. In de categorie ‘Innovative Cyber Security Service’ ging de award naar Kahuna, voor hun AbuseDesk oplossing voor service providers, die helpt problemen inzake malware op toestellen bij consumenten op automatische wijze aan te pakken. Als ‘Innovative Cyber Security Company’ werd GData gelauwerd, voor hun snelle en pragmatische aanpak van het BadUSB probleem. BadUSB houdt immers in dat elk USB device, inclusief geheugensticks malafide gedrag kunnen vertonen.

De vierde categorie betrof ‘Innovative Privacy Company’, met Sedicii als winnaar. Dit bedrijf biedt een gepatenteerde technologie aan, zodat verkoper noch bankinstelling over privé-informatie moet beschikken bij de afhandeling van een betaling voor een aanschaf. De ‘ICT Security Innovation’ award ging naar Rosberg Systems, voor hun beschermingstechnologie op smartphones tegen stille bedreigingen, zoals onder meer boosaardige sms’en. Als laatste categorie kwam ‘Security or Cyber Service Innovator’ aan bod, met Intrinsic ID. Deze laatsten ontwikkelen een framework om veilige toepassingen voor mobiele en vaste omgevingen te ontwikkelen.

In totaal werden 17 finalisten weerhouden voor de eerste editie.

Als internationaal consortium bundelt Ipacso de krachten van bedrijven (Vasco, Bl; Espion Group, Ierl.), organisaties (L-Sec, Bl) en onderzoeksinstellingen (Waterford Institute of Technology, Ierl. En het Deutsche Institut für Wirtschaftsforschung, D).

Het studiedomein van ‘security’ blijft aantrekkelijk voor awards, want ook het Belgische CLUSIB organiseert een wedstrijd, gericht op studenten i het hoger onderwijs, voor eindwerken die een “vernieuwende bijdrage levert aan de security van informatiesystemen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content