Eerste videoadvertenties in gedrukte tijdschriften

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

In ware Harry Potter-stijl krijgen duizenden lezers van het Amerikaanse tijdschrift Entertainment Weekly in september een reclamefilmpje in het blad te zien.

In ware Harry Potter-stijl krijgen duizenden lezers van het Amerikaanse tijdschrift Entertainment Weekly in september een reclamefilmpje in het blad te zien.

In samenwerking met colaproducent PepsiCo lanceert televisiezender CBS een [videoadvertentie in een gedrukt magazine, in casu Entertainment Weekly]. Als lezers op de bewuste pagina terechtkomen, begint na enkele seconden een filmpje te spelen met advertenties van Pepsi-cola en het herfstaanbod van nieuwe series op CBS. De videoadvertentie zou tot 40 minuten duren.

Het gaat om technologie van het bedrijf Americhip dat er twee jaar aan zou gewerkt hebben. Het minischermpje bevat een chip met een batterijtje dat het 65 à 70 minuten uithoudt. De batterij kan trouwens achteraan het schermpje worden herladen via mini-usb. Het ’thin film transistor liquid crystal display’-scherm (TFT LCD) is 2,7 millimeter dun en heeft een diameter van 5 centimeter en een resolutie van 320×240. Het is versterkt met beschermend polycarbonaat. Verder bevat het ook een miniluidsprekertje.

In hoeveel exemplaren van het tijdschrift de schermpjes zullen worden ingekleefd is niet bekend. Er is sprake van duizenden. Evenmin is geweten hoeveel de advertentiecampagne kost. Een specialist schat in de Financial Times dat het om meerdere dollars gaat per schermpje.

Bron: Belga / FT / Cnet

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content