Eerste winstdaling in tijden bij Amazon

Webwinkelgigant Amazon heeft voor het eerst in twee jaar tijd een lagere kwartaalwinst in de boeken gezet. Analisten vonden ook dat de vooruitzichten voor de feestdagen tegenvielen.

De winst zakte in het derde kwartaal tot 2,1 miljard dollar, van 2,9 miljard dollar een jaar eerder. Amazon maakte onder meer extra kosten om pakketjes sneller bij mensen thuis te kunnen afleveren. Ook investeerde Amazon in zijn clouddiensten. De verkopen gingen wel met bijna een kwart omhoog, tot 70 miljard dollar.

Volgens topman Jeff Bezos zijn al miljarden pakketjes bezorgd via de snellere Prime-bezorging van Amazon. “Het is een grote investering, en het is de juiste keuze voor de lange termijn voor klanten”, aldus de topman die tevens de rijkste man ter wereld is.

Voor het lopende kwartaal, met daarin de doorgaans zeer lucratieve decemberperiode, rekent het concern op 80 tot 86,5 miljard dollar aan omzet. Amazon kampt de laatste tijd met felle concurrentie van onder meer Walmart. De teleurstellende prognose versterkt tevens de zorgen bij kenners dat de aanhoudende handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China schadelijk is voor de Amerikaanse winkelbranche.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content