Eerste YouTube Music Awards op 3 november met Eminem, Lady Gaga en Arcade Fire

Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Op 3 november lanceert YouTube zijn eerste eigen awardshow voor muziek in New York. Artiesten die wereldfaam vergaarden via de videodienst worden er geprezen, en er worden ook live videoclips gemaakt. Eminem, Lady Gaga en Arcade Fire treden op.

YouTube organiseert op 3 november in New York de eerste editie van zijn eigen awardshow – de MTV Awards voor de internetgeneratie, zeg maar. Artiesten en nummers die bekend werden via YouTube, worden er geprezen. De show wordt wereldwijd live gestreamd.

Onder anderen Eminem, Lady Gaga en Arcade Fire – een echte exponent van de internetgeneratie – treden op tijdens de YouTube Awards. De gastheer van dienst is acteur Jason Schwartzman. Film- en videoclipregisseur Spike Jonze werd aangeduid als creatief directeur.

“We organiseren een avond die in het teken staat van creativiteit in de geest van YouTube. Naast awards uitreiken, zullen we ook live-clips maken. Het evenement moet aanvoelen als een YouTube-video”, aldus Jonze.

Op 17 oktober worden de genomineerden bekend gemaakt. Die zijn gebaseerd op de video’s die YouTube-gebruikers het voorbije jaar bekeken en gedeeld hebben. Er komen ook evenementen in Londen, Seoel, Moskou en Brazilië.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content