“eHR federale overheid mogelijk nutteloos door vertraging”

© Belga

Doordat het elektronisch personeelsdossier (eHR) voor het federale overheidspersoneel – dat op 1 mei 2007 van start ging – midden 2013 nog niet volledig uitgevoerd is, bestaat de kans dat gebruikers uit het project eHR zullen stappen.

Doordat het elektronisch personeelsdossier (eHR) voor het federale overheidspersoneel – dat op 1 mei 2007 van start ging – midden 2013 nog niet volledig uitgevoerd is, bestaat de kans dat gebruikers uit het project eHR zullen stappen. Daarvoor waarschuwt het Rekenhof vrijdag in zijn blunderboek.

Tot dusver werd al meer dan 17 miljoen euro in het project geïnvesteerd, middelen die dus nutteloos dreigen te worden. “De eHR-toepassing biedt nog niet alle functionaliteiten aan die de huidige gebruikers in hun eigen personeelssysteem ter beschikking hebben, waardoor de kans bestaat dat zij uit het project zullen stappen en hun eigen – vaak duurdere – personeelbeheerssysteem verder zullen ontwikkelen”, aldus het Rekenhof. Dit zou de hoofddoelstelling van het project, namelijk om kostenverminderingen te realiseren en tot een efficiënter organisatiebeheer te komen, ondermijnen.

Een jaar geleden liet staatssecretaris voor Ambtenarenzaken Hendrik Bogaert (CD&V) nog weten dat het elektronisch personeelsdossier pas in 2016 klaar zal zijn, twee jaar later dan eerder gepland. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content