Eigen vestiging voor Kaspersky Lab in Nederland

Kaspersky Lab gaat begin 2010 een eigen vestiging in Nederland opzetten. Eind 2009 kwam daarvoor een einde aan het franchisecontract met de bestaande Benelux-partner. België en Luxemburg zullen vanuit Franrijk worden bediend.

Kaspersky Lab gaat begin 2010 een eigen vestiging in Nederland opzetten. Eind 2009 kwam daarvoor een einde aan het franchisecontract met de bestaande Benelux-partner. België en Luxemburg zullen vanuit Franrijk worden bediend.

De activiteiten van antivirus- en internetsecurityspecialist Kaspersky Lab werden in de Benelux als één van de laatste regio’s nog door een franchisebedrijf behartigd (enkel Polen is nog in een dergelijke positie). Het bedrijf bevestigt nu in een mededeling dat het “heeft besloten een eigen kantoor te openen om de heterogene Benelux markt beter te bedienen.”

Dat kantoor zou begin 2010 van start moeten gaan en vermoedelijk in Amsterdam worden gevestigd. Het zal verantwoordelijk zijn voor de activiteiten in Nederland en ondersteuning in het Nederlands bieden. Ondersteuning in het Frans of Duits zal worden toevertrouwd aan respectievelijk Frankrijk en Duitsland.

Wat betreft het personeel, nodigt Kaspersky Lab de werknemers van de voormalige franchisepartner uit te solliciteren voor de nieuwe vestiging, maar de personeelsbezetting zal wel kleiner zijn, “tussen 10 en 20 werknemers.” Ondertussen wordt al onderhandeld met distributeurs en voortverkopers over nieuwe contracten. Wat België en Luxemburg betreft, stelt Kaspersky Lab dat deze landen vanaf 2010 vanuit de vestiging in Parijs zullen worden bediend en ondersteund.

De franchisehouder [klaagt in een eigen mededeling het eenzijdig karakter van de opzegging aan en stelt dat later deze maand hierrond een kortgeding voor de rechtbank in ’s Hertogenbosch moet voorkomen]. De Belgische werknemers van de franchisehouder werden al het ontslag aangezegd, terwijl in Nederland met het personeel nog zou worden gesproken.

In de voorbije jaren heeft Kaspersky Lab in onze streken een stevige positie uitgebouwd op de consumentenmarkt voor antivirus- en internetbeveiligingsproducten, met naar verluidt een marktaandeel van zo’n 25 procent. In de bedrijfswereld heeft Kaspersky Lab organisaties als de federale politie en een aantal ziekenhuizen als klanten, naast overwegend kleine en middelgrote bedrijven.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content