Einde van een tijdperk: BlackBerry stopt met smartphones maken

© Reuters

BlackBerry heeft vandaag aangekondigd dat het bedrijf stopt met het ontwerpen van smartphones. Voor de ontwikkeling van hardware zal het bedrijf in de toekomst naar partners kijken.

Deze drastische maatregel komt er na de jarenlange strijd om de smartphonetak van het bedrijf weer rendabel te maken. Eerder dit jaar werd al aangekondigd dat wanneer er bij de bekendmaking van de cijfers deze maand geen winst gemaakt zou worden, het bedrijf deze tak zou afstoten.

De omzet in het tweede kwartaal van dit jaar zakte naar 334 miljoen dollar, van 490 miljoen dollar een jaar eerder. Onder de streep resteerde een nettoverlies van 372 miljoen dollar. Vorig jaar werd nog 51 miljoen winst gemaakt.

Merknaam verdwijnt niet

Door minder te concurreren met grote spelers als Apple hoopt het bedrijf weer de weg naar boven te vinden. Het concern kondigde zoals verwacht aan zelf geen telefoons meer te maken om zich nog meer op de nieuwe strategie toe te kunnen leggen. BlackBerry zal nog wel telefoons verkopen onder de eigen naam, maar die zullen door andere bedrijven worden gemaakt.

(ANP/WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content