Einde Windows XP-ondersteuning in zicht: Zet uw bestanden over

Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Op 8 april stopt Microsoft met de ondersteuning van Windows XP. Vanaf 8 maart gaat de softwaregigant zijn XP-gebruikers hiervoor waarschuwen en gaat het een tool beschikbaar stellen waarmee bestanden gratis overgezet kunnen worden naar Windows 7 of hoger.

Microsoft gaat gebruikers vanaf 8 maart attent maken op het einde van Windows XP, het besturingssysteem voor pc’s dat vanaf 8 april niet meer ondersteund of beveiligd wordt. Dat schrijft Brandon LeBlanc, manager marketing en communicatie, op de Windows-blog van Microsoft.

Zet uw bestanden over naar Windows 7 of hoger

Tegelijkertijd heeft Microsoft een gratis tool aangekondigd waarmee bestanden (data en instellingen) overgezet kunnen worden van een XP-toestel naar Windows 7 of hoger, al dan niet op hetzelfde apparaat. Dit programmaatje heet PCmover for Windows XP en is weldra te downloaden op de XP-site van Microsoft. Applicaties overzetten kunnen XP-gebruikers voor 18,95 euro met een soortgelijk ander programma, PCmover Professional. Beide tools werden ontwikkeld door Microsofts partner Laplink.

Wees voorzichtig met internetbankieren op Windows XP

Vanaf het moment dat Windows XP niet meer door Microsoft ondersteund wordt (op 8 april, dus) en ook geen nieuwe beveiligingsupdates meer krijgt, zal het OS-systeem vermoedelijk het doelwit van menig hacker worden. Daardoor zullen ook andere diensten noodzakelijkerwijs stoppen met het ondersteunen van XP. In ons land raden onder meer KBC en op termijn ook Belfius aan over te schakelen op een recentere versie van het besturingssysteem, omdat zij Windows XP niet meer zullen ondersteunen en internetbankieren dus onveilig wordt. Dat heeft Vtm Nieuws gemeld.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content