Eindelijk weer omzetgroei op Europese servermarkt

De wereldwijde omzet uit servers daalt voor het elfde kwartaal op rij. Maar Europa kan betere cijfers voorleggen zegt Gartner.

De wereldwijde omzet uit servers daalt voor het elfde kwartaal op rij. Maar Europa kan betere cijfers voorleggen zegt Gartner.

De wereldwijde servermarkt krimpt voor het elfde kwartaal op rij met 4,1 procent. Wel stijgt het aantal verscheepte toestellen met 1,4 procent. Maar in Emea-gebied ligt dat anders. Het aantal verscheepte servers daalt hier, maar voor het eerst na tien kwartalen stijgt de omzet weer. Goed voor 547.900 units (-6,1 procent op jaarbasis) en een omzet van 3 miljard dollar (+2,5 procent) afgelopen kwartaal.

Als we inzoomen op emea dan is het vooral West-Europa dat het goed doet met een omzetstijging van 6,7 procent. Oost-Europa daalt met 14,5 procent terwijl het Midden-Oosten en Afrika 3,6 procent omzet verliezen.

Gartner durft niet spreken van een heropleving, maar is wel hoopvol. “De zakelijke omgeving in Emea blijft een uitdaging, maar de veelvoudige terugloop die we zagen in de non-X86 productsegmenten zijn gestopt, tenminste in het eerste kwartaal,” zegt Gartner’s Research Director Adrian O’Connell.

Wereldwijd blijft de rangschikking van de bedrijven wel gelijk. HP blijft leiden gevolg door IBM, Dell, Cisco en Fujitsu, maar van de big five kan enkel Cisco groeien.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content